Det skal du vide, før du køber en trailer til din lastbil

Spread the love

Der kan være rigtig mange grunde til at anskaffe sig en trailer til lastbil. Hvad enten du skal bruge den i erhvervssammenhæng eller til privat brug, kan du få rigtig meget ud af en stor trailer. Hvis du er førstegangskøber, kan det være svært at overskue markedet og finde ud af, præcis hvad du har brug for, men selv hvis du har købt trailer lastbil før, kan det være en god idé at læse med her og få genopfrisket overblikket.

trailer lastbil

Størrelsen betyder noget

Trailere fås i mange forskellige størrelser. Det gælder både almindelige trailere til at spænde på familiebilen, men det gælder i den grad også en trailer til lastbilen. Det bedste er at tage udgangspunkt, i det du almindeligvis skal fragte med din trailer.

Derudover er det en god ide at prøve traileren først, især hvis du skal transportere ting som motorcykler, havetraktorer og lignende.

Tilgængelighed

En anden ting, der er værd at lægge mærke til, er tilgængeligheden. Du kan nemlig gøre det meget nemmere eller meget sværere at laste traileren. Et godt tip er at tage højde for, hvordan siderne i traileren åbnes. Her kan der nemlig være stor forskel på de dyre og de billigere modeller.

Bremser

Når det kommer til små trailere, har FMD påvist, at bremselængden ikke øges ved kørsel med en tom trailer. Med en fuldt læsset trailer, der trækker 500 kg, øges bremselængden mellem 2 og 3 meter fra 80 km/t, selv hvis traileren ikke er udstyret med bremser. Bremselængden øges derimod kun med mellem 4 og 5 meter, når der er tale om en læsset trailer til 1200 kg.

Tallene er dog lidt højere for trailere til lastbiler, og derfor er det en god idé at undersøge, hvilke bremser traileren er udstyret med. Ligeledes er kravet til serviceeftersyn en del højere, når der er tale om en trailer med bremser, og det gælder selvfølgelig også lastbiltrailere.

Tilbehør

Ligesom med alt andet, når det kommer til biler, så findes der en stor mængde tilbehør, som du kan købe til din trailer til lastbilen, men der er en ting, der virker vigtigere end alt andet, og det er en tyverisikring. En tyverisikring er typisk en stålkasse, som du låser fast henover grebet, så det er sværere at skille trailer og lastbil ad.

Syn

Der er ikke samme krav til trailere, som der er til biler. Derfor er der almindeligvis heller ikke behov for at få synet din trailer, men hvis traileren er over fem år gammel, vil der være et krav om, at den bliver synet ved ejerskifte.

Er du i tvivl, så spørg en forhandler

Hvis der er noget som helst, du er i tvivl om, når det kommer til traileren til din lastbil, så er det en god idé at tage kontakt til en professionel forhandler, der har specialiseret sig i lastbiltrailere. Der er nemlig stor forskel på almindelige trailere og lastbiltrailere, og derfor kan en almindelige bilforhandler eller trailerforhandler ikke altid hjælp dig.

Post Author: Charles Edwards