Den fysiske postkasse trives på trods af den digitales fremgang

Spread the love

Postkasser er måske ikke noget, du tænker meget over. Men er du i færd med at bygge nyt? Har du mistet den gamle postkasse til narrestreger under nytåret, eller vil du bare gerne have en ny og flottere postkasse? Så har du valgt det rigtige tidspunkt til det. Nu for tiden er der kommet mere og mere fokus på, ikke bare at have en funktionel postkasse, men at faktisk have en smart og praktisk en af slagsen. I disse dage kan du få en postkasse med et låsemodul som kan kodes til at være magen til låsene på husets døre. På den måde slipper du for at få en ekstra nøgle, og kan i stedet anvende, den du normalvis ville bruge til at komme ind i din bolig. Det mindsker mængden af dagligt besvær den lille smule som på sigt gør en forskel.

Du kan dog også få andre fordele og andet ekstra udstyr, når du undersøger postkasser. Lever du for eksempel et sted med meget nedbør? Eller står postkassen under et uheldigt vinklet nedløbsrør? Anledningerne kan være mange, men står postkasser så de bliver ramt af regn, kan posten indeni desværre tage skade. Af den anledning tilbyder mange udbydere af postkasser da også skråtage, når du handler hos dem. Udover at være en smartforanstaltning er det også et flot tillæg til en allerede pæn postkasse. Og når vi taler om postkassers udseende, så er det også kommet mere i fokus i de senere år.

Postkasser

 

Få lige den postkasse du helst vil have

Når man tænker på den klassiske danske postkasse, tænker mange formentlig stadig på den postkasserøde postkasse ved postkontoret eller den lokale købmand. Og det har absolut også sin charme den dag i dag, men det er ikke sædvanligt at se en sådan på en privat ejendom. Det skyldes blandt andet, at der også er kommet mere fokus på, at have en postkasse i flot design som kan passe ind i de omgivelser, som den skal stå i. Og selvom røde postkasser med guldhorn er charmerende, kan de ikke siges at passe ind i de fleste boligområder.

Derfor tilbyder mange forhandlere postkasser i mere neutrale farver, skønt man kan få leveret postkasser i specifikke farver, om man ønsker det. Disse postkasser er oftest enten rustfrie eller lakerede for bedre at kunne modstå den til tider hårdhændede danske natur. Og har du specifikke ønsker eller krav, kan du ved en del forhandlere få specialløsninger, som lader dig få præcis den postkasse du ønsker.

Hvor skal postkassen stå?

Efter at Postloven fik foretaget ændringer i 2010 er der blevet opstillet en række krav om, hvor postkassen skal stå, så postvæsnet har let adgang til den, samt hvor stor brevsprækken skal være. Det er en gennemgående liste af lovkrav der eksisterer til opsætning af postkasser efter denne lovændring. Heldigvis har din postkasseforhandler helt styr på disse regler, og du kan let finde information om love og regler online. Det er absolut overkommeligt at købe og montere en ny postkasse.

Post Author: Charles Edwards